Green Card DV2024 başvuru tarihleri ne zaman başlıyor? (2022 yılı başvuruları)

Green Card çekilişi sonuçları 2 hafta önce açıklandı. Yıllar önce green card bana da çıkmıştı. Bu sene de kuzenim için başvuru yapmıştım. Ona da çıktı çok şükür. Amerika'ya gitmek isteyenlerin şimdiden merak ettiği green card başvuru tarihleri ile alakalı detaylar bu içeriğimizde.
Google News

2022’de green card DV2024 başvuruları yapılacaktır. Geçtiğimiz sene başvuru süresini kaçıranlar veya tekrardan başvurmak isteyenler bu sene green card başvuru tarihleri ne zaman olacak diye merak ediyor.

Sözü uzatmak istemiyorum. Green Card başvuruları her sene Ekim ayında başlayıp Kasım ayında bitiyor. Genelde 1-7 Ekim arasında başlayıp 5-10 Kasım’a kadar devam ediyor. Yani şu anda Mayıs’ın sonlarına yaklaştığımızı düşünürsek 6 aydan daha az bir zaman kalmış diyebiliriz.

Green card başvurları tamamen ücretsizdir. Siz de dvprogram.state.gov sitesini ziyaret ederek -ki bu internet sitesi resmi başvuru sitesidir, başka yerlerden başvuru yapılmamaktadır- kendi başınıza başvuru yapabilirsiniz.

Tabii bazı insanlar istenilen yönergelere tam dikkat etmediğinden veya uymadığından daha ilk aşamada elenebiliyor. Mesela fotoğraf bu aşamalardan biridir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için green card başvurusu yaparken danışmanlık hizmeti satın alabiliyorlar.

Green Card başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler

Şahsen tavsiye etmiyorum, çünkü başvuru oldukça basit ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmıştır. En çok dikkat edilmesi gereken hususlar;

  1. Fotoğrafın istenilen şartları karşılaması
  2. Türkçe karakter kullanılmaması
  3. Doğru bilgilerin girilmesi
  4. Gerçek bir email adresi paylaşılması

Hepsi bu kadar. Bunun dışında başvuruda çok istenilen bir şey yok. Zaten Youtube’da green card başvurusu nasıl yapılır diye arattığınızda karşınıza onlarca video çıkacaktır. Muhtemelen DV2024 başvuruları başladığında birçok kişi adım adım başvurunun nasıl yapıldığını anlatan videolar paylaşacaktır.

Yine de kafanıza takılan sorular olursa yorum alanından sorularınızı sorabilirsiniz. Daha önce paylaştığımız konulara bakmak isterseniz “Green Card Forum” bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Tepkini Paylaş

Benzer Yazılar

1 Yorum Yapılmış

  1. nazlı says:

    Ben internet sitesine girdim fakat halen başvurular açılmamış görünüyor. Acaba yanlış internet sitesine mi girdim? Benim tıkladığım site şu: https://dvprogram.state.gov/

Cevap bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir