Kerkenez nedir? Kerkenez ne demek? Anlamı ve ingilizcesi

Kerkenez nedir? Gönül Dağı'nda Düğüncü Muammer'in kardeşi için sarfettiği kerkenez ne demektir? Bu içeriğimizde kerkenezin kelime anlamı, kerkenez ingilizce çevirisi gibi bilgileri bulacaksınız.
Google News

Kerkenez nedir?

Gönül Dağı, 10 Eylül 2022’de 67. bölümüyle ekranlardaydı. Geçtiğimiz sezonun finalinde Gönül Dağı’ndan düşen taşlar Dilek’in ölmesine neden olmuştu. Yeni sezonda Dilek’in acısı yaşanırken bu kadar kederin ortasında izleyiciyi güldürmeyi de ihmal etmiyorlar.

Gönül Dağı’nın belki de en komik ikilisi olan Düğüncü Muammer ile Ağıtçı Hüseyin’in bir sahnesinde, Düğüncü Muammer emmi, kardeşi Ağıtçı Hüseyin için “Kerkenez” ifadesini kullandı. Bunun üzerine birçok kişi -doğrusunu söylemek gerekirse ben de dahil- kerkenez nedir diye merak etti.

Kerkenez’in iki farklı anlamının olduğunu gördüm. Bunlardan bir tanesi kartalgillerden olan Doğan’ın bir başka adıdır. Diğeri ise -ne alakaysa- “Aptal” veya “Hödük” olanlar için kullanılmaktadır.

Gönül Dağı’nda Muammer emminin kullanmış olduğu manasıyla kerkenez, aptal anlamına geliyor. O nedenden dolayı olacak ki Ağıtçı Hüseyin, abisine “sen kerkenezin ne demek olduğunu biliyor musun” diye karşılık verdi.

Kerkenez kuşu

Kerkenez’in kelime anlamı nedir?

  1. Aptal veya hödük kimseler için kullanılan bir ifade.
  2. Yırtıcı bir hayvan olan Doğan’ın bir başka türüdür.

Kerkenez’in ingilizce anlamı da “Kestrel” veya “Vulture” demektir. Zaten “Vulture” yırtıcı bir kuş olan Doğan demektir. Boyları 35 cm kadar olabiliyor. Amerika türü, Avrupa türü ve Asya türü bulunmaktadır. Kafa yapıları bölgeden bölgeye fark gösterebiliyor.

Bu arada Gönül Dağı dizisi ile alakalı paylaştığımız bütün haberlere, dizi yorumlarına gönül dağı dizisi bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tepkini Paylaş

Benzer Yazılar

Cevap bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir